Tekniikka
Sähkötekniikan koulutusohjelman opetussuunnitelma 2007 - 2008
Insinööri (AMK), 240 op
Koulutusohjelman rakenne
* tuotantopainotteinen
Perusopinnot
Sähkötekniikan koulutusohjelman perusopintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle kielelliset, oppimisen, tutkimuksen ja matemaattis-luonnontieteelliset perusvalmiudet, jotta hän voisi menestyä insinöörin (AMK) ammatillisissa opinnoissa.
Ammatilliset opinnot
Sähkötekniikan koulutusohjelman ammatillisten opintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija sähköalan keskeisiin ammatillisiin kokonaisuuksiin.
Ammatillisten opintojen kaikille yhteiset opintojaksot sisältävät automaation, elektroniikan ja sähkövoimatekniikan sekä tietotekniikan perusopintoja.
Ammatillisten opintojen suuntautumisvaihtoehdon mukaan eriytyvissä opinnoissa erikoistutaan suuntautumisvaihtoehdon valinnan mukaisesti joko sähkövoimatekniikkaan, automaatiotekniikkaan tai elektroniikkatuotantotekniikkaan.
Vapaasti valittavat opinnot
Opintoihin sisältyy 15 opintopistettä valinnaisia opintoja. Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle mahdollisuus valita omien tavoitteidensa mukaisia opintojaksoja, jotka tukevat hänen henkilökohtaisia ja ammatillisia pyrkimyksiään. Opiskelijalla on oikeus valita nämä opintojaksot omalta tai ammattikorkeakoulun muilta aloilta.
Harjoittelu
Insinöörin (AMK) tutkintoon kuuluu ammatillinen työharjoittelu. Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija suuntautumisvaihtoehdon mukaisiin työtehtäviin ja soveltamaan käytännössä koulutuksen aikana hankittuja tietoja ja taitoja. Perinteisen insinööri (AMK) tutkinnon työharjoittelun laajuus on 30 opintopistettä.
Sähkö- ja automaatiotekniikan suuntautumisvaihtoehdoissa voi opiskelija valita toisen lukuvuoden jälkeen tuotantopainotteisen tutkinnon, jossa työharjoittelun laajuus on 60 opintopistettä.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö on itsenäinen opiskelun päättötyö, jonka tehtävänä on valmentaa valmistuva insinööri (AMK) toimimaan käytännön työelämässä. Opinnäytetyön aiheen tulee liittyä läheisesti koulutusohjelmaan, sen tulee sisältää oleelliselta osaltaan insinöörin tekemistä ja laajuuden tulee olla riittävä noin 400 työtuntia.