Tekniikka

Sähkötekniikan koulutusohjelma, insinööri (AMK), tammikuussa 2011 aloittaneet opiskelijat

Opetussuunnitelman sisältö
Sähkötekniikassa tammikuussa 2011 aloittaneiden opetussuunnitelmat noudattavat syksyllä 2010 aloittaneiden opetussuunnitelmaa opetusjaksojen ja niiden sisältöjen osalta.

Opetussuunnitelman ajoitus
Opetusjaksojen ajoitus vaihtelee, siten että 2011 tammikuussa opintonsa aloittaneet suorittavat osan opinnoista syksyllä 2010 aloittaneiden kanssa, osa opintojaksoista suoritetaan syksyllä 2011 aloittavien kanssa tai osa opintojaksoista voi toteutua yksistään tammikuussa 2011 aloittaneelle ryhmälle.

Opintojen suuntautuminen
Tammikuussa 2011 aloittaneet voivat suuntautua opinnoissaan joko automaatio- tai sähkövoimatekniikkaan. Suuntautumisvalinnat tehdään toisen vuoden keväällä. Suuntautumiset toteutetaan resurssoinnin määräämissä reunaehdoissa riittävän suurille opiskelijaryhmille.

Sähkötekniikan koulutusohjelman, insinööri (AMK), opetussuunnitelmat 2010 - 2011
Sähkötekniikan koulutusohjelmassa keväällä aloittaneet opiskelijat voivat suunnata opintonsa automaatio- tai sähkövoimatekniikkaan. Koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa osaajia pohjoisen Suomen yritysten ja teollisuuden tarpeisiin. Sähkötekniikan suuntautumisvaihtoehdoissa opiskelu tapahtuu teorian, harjoitusten ja käytännön työskentelyn samanaikaisella toteutuksella. Teorian opiskelua tuetaan lasku- ja suunnitteluharjoituksilla, sekä ryhmätöinä toteutettavilla harjoituksilla ja käytännön töinä sähköalan laboratoriotiloissa.

Tavoitteena on, että valmistuvilla insinööreillä on alan tekniikan hyvä teorian ja käytännön osaaminen ja kyky työskennellä projekteissa erilaisissa työryhmissä hyvät työyhteisö- ja vuorovaikutustaidot omaten. Lisäksi valmistuvilla insinööreillä on hyvät valmiudet itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon.

Sähkötekniikan koulutusohjelmasta valmistuvat insinöörit toimivat tyypillisesti teollisuuden, tuotantolaitoksien, sähkölaitoksien, kuntien, oppilaitosten ja suunnittelutoimistojen palveluksessa tai yrittäjinä. Työtehtävät vaihtelevat eri suuntautumisvaihtoehdoista valmistuneilla ja muuttuvat urakehityksen ja tekniikan kehityksen myötä.

Sähkötekniikan insinöörit työskentelevät suunnittelu-, tuotekehitys-, tutkimus-, tuotanto-, kunnossapito-, käyttöönotto-, asennusvalvonta- ja urakointi-, käyttö-, hankinta-, markkinointi- ja koulutustehtävissä. Työtehtävät voivat olla suorittavista asiantuntijatehtävistä päällikkötason tehtäviin. Tuotantopainotteiselta linjalta valmistuvat insinöörit sijoittuvat usein työnjohdollisiin tehtäviin.

Nuorten koulutus (linkit ohjautuvat 2010 - 2011 opetussuunnitelmiin)
Automaatiotekniikka
  • Opintojen sisältö opintojaksokuvauksineen
  • Kompetenssianalyysi
  • Tuotantopainotteisten opintojen sisältö opintojaksokuvauksineen
Sähkövoimatekniikka
  • Opintojen sisältö opintojaksokuvauksineen
  • Kompetenssianalyysi
  • Tuotantopainotteisten opintojen sisältö opintojaksokuvauksineen